THERMACUT - The Cutting Company

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to view the PDF file.

 

THERMACUT GRUPA

Tijekom razdoblja od 28 godina, grupa THERMACUT prošla je kroz brojne promjene. THERMACUT (izvorno Tatras Imports Inc.) je registriran u Claremontu u New Hampshireu 1990. godine i prodao je proizvode pod robnom markom ZAP Plasmatherm, prodavač potrošnog materijala plazme od lokalnih dobavljača izravno krajnjim korisnicima. Tvrtka je počela poslovati s tri zaposlenika, poslujući putem telefonske prodaje. Godine 1992. tvrtka je otvorila mali proizvodni pogon u Češkoj Republici, a 1996. godine slijedi prodajni ured. Češki objekt je stvoren za proizvodnju i prodaju plazma potrošnog materijala i gorionika izravno na istočnoeuropsko tržište i putem distributera u zapadnoj Europi. brend THERMACUT, koji koristi i unutar i izvan prodajnih predstavnika. Godine 1993. THERMACUT brand je uveden u Sjevernu Ameriku i prodan preko distributera.
U siječnju 1999. godine, STK Gesellschaft für Schweißtechnik GmbH (100% -tno holding društvo IBG iz Kölna, Njemačka) kupilo je 80% dionica THERMACUT-a te je 2002. godine dovršilo akviziciju da postane 100% dioničar THERMACUT grupe ,
Od tih ranih i skromnih početaka, THERMACUT se razvio u glavnu snagu u pružanju plazma gorionika i potrošnog materijala kroz više prodajnih kanala koje podržava deset prodajnih podružnica. THERMACUT također ima blisko partnerstvo s tvrtkom Abicor-Binzel (tvrtka u vlasništvu IBG-a) s lokacijama u Indiji, Bliskom istoku, Turskoj, Bjelorusiji, Kazahstanu, Danskoj, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Meksiku i Brazil. Temeljem zahtjeva kupaca, THERMACUT je također uveo proizvode TIG / WIG, MIG / MAG i Oxy-fuel te proizvode te proizvode u svom modernom proizvodnom pogonu ISO 9001 koji se nalazi u Uherskom Hradištu u Češkoj.
THERMACUT Grupa je svoje napore usmjerila na pružanje visokokvalitetnih, izravnih zamjenskih potrošnih i proizvodnih linija za gorionike koje će zadovoljiti ili premašiti očekivanja naših cijenjenih kupaca koji su rezanje i zavarivanje metala termički širom svijeta. Kako je naša baza klijenata rasla, tako su se povećala i njihova očekivanja i zahtjevi. 2005. godine THERMACUT je proširio svoj proizvodni asortiman dodavanjem naprednih potrošnih materijala koji su uključivali proizvode kao što su Silver Plus ™, Silver Pro ™ i Silver-EX® elektrode, te patentirane Tungsten-EX ™ mlaznice.
Do 2013. godine grupa THERMACUT nastavila se širiti i razvijati na tržištu termalnog rezanja i zavarivanja. U prosincu 2012. godine grupa THERMACUT zaključila je kupnju HOLMA® AG, proizvođača premium potrošnog laserskog potrošnog materijala, koji zadovoljava stalne zahtjeve kupaca za visokokvalitetnom markom potrošnog lasera i daljnje proširenje THERMACUT-ovog plazma rezanja i oxy-fuel potrošni proizvod.
U rujnu 2013. na izložbi SCHWEISSEN & SCHNEIDEN, grupa THERMACUT ponovno se razvila uvođenjem linije sustava za rezanje plazmom za ručne i strojne procese plazme do debljine 65 mm. Početni uvod sadržavao je 105 A sustav. THERMACUT je također imao 65 i 85 A sustav na zaslonu. S tom promjenom, THERMACUT je svojim klijentima širom svijeta jasno stavio do znanja da namjerava ući u položaj proizvođača cijelog niza originalnih plazma proizvoda.
Od 2016. do 2018. postupno su uvedeni izvori plazma energije od 30 A do 125 A. HD serija, zajedno s originalnim gorionikom i patentiranim priključkom sustava za spajanje gorionika (TCS), lansiran je 2017. u SCHWEISSEN & SCHNEIDEN u Dusseldorfu.
Kao i kod plazma rezanja, THERMACUT je lider u području tehnologije laserskog rezanja. U 2017. na SCHWEISSEN & SCHNEIDEN predstavili smo originalnu EX-TRABEAM® lasersku glavu, koja je lansirana u drugoj polovici 2018. godine.

Tijekom postojanja THERMACUT grupe vjerovali smo da je „kupac uvijek u pravu“. To nas motivira da se poboljšamo u svim područjima, počevši od razvoja svih proizvoda i završetka njihove prodaje.
“DRUŠTVO ZA REZANJE” nije samo slogan za nas. To je ustaljena praksa. Pridružite se THERMACUT-u u svijetu rezanja kako biste otkrili nove i alternativne aplikacije te iskoristili sve mogućnosti koje nudi svijet digitalnog rezanja.