THERMACUT GRUPA

Tijekom razdoblja od 28 godina, grupa THERMACUT prošla je kroz brojne promjene. THERMACUT (izvorno Tatras Imports Inc.) je registriran u Claremontu u New Hampshireu 1990. godine i prodao je proizvode pod robnom markom ZAP Plasmatherm, prodavač potrošnog materijala plazme od lokalnih dobavljača izravno krajnjim korisnicima. Tvrtka je počela poslovati s tri zaposlenika, poslujući putem telefonske prodaje. Godine 1992. tvrtka je otvorila mali proizvodni pogon u Češkoj Republici, a 1996. godine slijedi prodajni ured. Češki objekt je stvoren za proizvodnju i prodaju plazma potrošnog materijala i gorionika izravno na istočnoeuropsko tržište i putem distributera u zapadnoj Europi. brend THERMACUT, koji koristi i unutar i izvan prodajnih predstavnika. Godine 1993. THERMACUT brand je uveden u Sjevernu Ameriku i prodan preko distributera.
U siječnju 1999. godine, STK Gesellschaft für Schweißtechnik GmbH (100% -tno holding društvo IBG iz Kölna, Njemačka) kupilo je 80% dionica THERMACUT-a te je 2002. godine dovršilo akviziciju da postane 100% dioničar THERMACUT grupe ,
Od tih ranih i skromnih početaka, THERMACUT se razvio u glavnu snagu u pružanju plazma gorionika i potrošnog materijala kroz više prodajnih kanala koje podržava deset prodajnih podružnica. THERMACUT također ima blisko partnerstvo s tvrtkom Abicor-Binzel (tvrtka u vlasništvu IBG-a) s lokacijama u Indiji, Bliskom istoku, Turskoj, Bjelorusiji, Kazahstanu, Danskoj, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Meksiku i Brazil. Temeljem zahtjeva kupaca, THERMACUT je također uveo proizvode TIG / WIG, MIG / MAG i Oxy-fuel te proizvode te proizvode u svom modernom proizvodnom pogonu ISO 9001 koji se nalazi u Uherskom Hradištu u Češkoj.
THERMACUT Grupa je svoje napore usmjerila na pružanje visokokvalitetnih, izravnih zamjenskih potrošnih i proizvodnih linija za gorionike koje će zadovoljiti ili premašiti očekivanja naših cijenjenih kupaca koji su rezanje i zavarivanje metala termički širom svijeta. Kako je naša baza klijenata rasla, tako su se povećala i njihova očekivanja i zahtjevi. 2005. godine THERMACUT je proširio svoj proizvodni asortiman dodavanjem naprednih potrošnih materijala koji su uključivali proizvode kao što su Silver Plus ™, Silver Pro ™ i Silver-EX® elektrode, te patentirane Tungsten-EX ™ mlaznice.
Do 2013. godine grupa THERMACUT nastavila se širiti i razvijati na tržištu termalnog rezanja i zavarivanja. U prosincu 2012. godine grupa THERMACUT zaključila je kupnju HOLMA® AG, proizvođača premium potrošnog laserskog potrošnog materijala, koji zadovoljava stalne zahtjeve kupaca za visokokvalitetnom markom potrošnog lasera i daljnje proširenje THERMACUT-ovog plazma rezanja i oxy-fuel potrošni proizvod.
U rujnu 2013. na izložbi SCHWEISSEN & SCHNEIDEN, grupa THERMACUT ponovno se razvila uvođenjem linije sustava za rezanje plazmom za ručne i strojne procese plazme do debljine 65 mm. Početni uvod sadržavao je 105 A sustav. THERMACUT je također imao 65 i 85 A sustav na zaslonu. S tom promjenom, THERMACUT je svojim klijentima širom svijeta jasno stavio do znanja da namjerava ući u položaj proizvođača cijelog niza originalnih plazma proizvoda.
Od 2016. do 2018. postupno su uvedeni izvori plazma energije od 30 A do 125 A. HD serija, zajedno s originalnim gorionikom i patentiranim priključkom sustava za spajanje gorionika (TCS), lansiran je 2017. u SCHWEISSEN & SCHNEIDEN u Dusseldorfu.
Kao i kod plazma rezanja, THERMACUT je lider u području tehnologije laserskog rezanja. U 2017. na SCHWEISSEN & SCHNEIDEN predstavili smo originalnu EX-TRABEAM® lasersku glavu, koja je lansirana u drugoj polovici 2018. godine.

Tijekom postojanja THERMACUT grupe vjerovali smo da je „kupac uvijek u pravu“. To nas motivira da se poboljšamo u svim područjima, počevši od razvoja svih proizvoda i završetka njihove prodaje.
“DRUŠTVO ZA REZANJE” nije samo slogan za nas. To je ustaljena praksa. Pridružite se THERMACUT-u u svijetu rezanja kako biste otkrili nove i alternativne aplikacije te iskoristili sve mogućnosti koje nudi svijet digitalnog rezanja.